Henkilöstöhallinnon ja rekrytoinnin asiantuntija Avila luottaa soveltuvuusarvioinneissaan Master Suomen menetelmiin

Avila Oy on suomalainen henkilöstöhallinnon strateginen kumppani, joka auttaa asiakkaitaan menestymään rekrytointien ja psykologisten soveltuvuusarviointien avulla. Avila tekee rekrytointeja esimerkiksi suurille suomalaisille pörssiyhtiöille, ja yritys saattaa vuosittain yli 300 onnistunutta rekrytointia maaliin.

Psykologiset soveltuvuusarvioinnit ovat tärkeä osa Avilan palvelukokonaisuutta, ja niissä yritys on hyödyntänyt Master Suomen palveluita vuodesta 2022 lähtien.

 

Soveltuvuusarviointi on keskeinen osa jokaista rekrytointia

 

Avilan palvelupäällikkö Mikko Savusalon mukaan yritys päätti noin kaksi vuotta sitten ottaa psykologisen soveltuvuusarvioinnin pysyväksi osaksi rekrytointiprosessiaan. Tarkoituksena oli auttaa ja varmistaa kandidaatteja löytämään juuri oikeat uravalinnat. Kun työntekijät onnistuvat, myös asiakasorganisaatiot menestyvät.

”Tällaisen palvelukokonaisuuden rakentaminen oli Avilalle tuolloin uutta. Halusimme rekrytointiprosessiimme hyvät, monimenetelmäiset ennakkotehtävät, jotka olisivat kandidaateille selkeitä ja asianmukaisia ominaisuuksia mittaavia mutta myös arviointeja tekeville psykologeille mahdollisimman laadukkaita ja helppoja käyttää.

Tutkimme eri palveluntarjoajia, ja saimme erään kokeneen arviointipsykologin kautta lämpimän suosituksen Master Suomesta. Otimme heihin yhteyttä, ja lyhyen esittelyn myötä vakuutuimme, että heidän menetelmänsä tarjoavat meille eniten lisäarvoa muihin vaihtoehtoihin verrattuna.”

 

Testeillä mitataan oikeita asioita

 

Avilalla soveltuvuusarviointeja tekevät vain laillistetut, menetelmään sertifioidut psykologit. Master Suomen tarjoamat testit ovat arviointipsykologi Minna Utriaisen mukaan laadukkaita, ja koko arviointiprosessi on hyvin läpinäkyvä.

”Menetelmillä kartoitetaan olennaisia asioita, eli työpersoonallisuuden ja päättelykyvyn testit mittaavat nimenomaan näitä asioita. Testeistä saamamme raportit ovat selkeät, ja myös kandidaatti saa ladattua raportin välittömästi tehtävät tehtyään – tämä on ominaisuus, jota kaikki eivät tarjoa. Psykologit voivat hyödyntää sekä näitä kandidaatille näkyviä että vielä kattavampia raportteja, joista saadaan monipuolisempaa ja syvällisemmän tason informaatiota.”

Utriainen kertoo myös, että Master Suomen monimenetelmäiset testit takaavat luotettavamman tuloksen.

”Ei riitä, että arvioinnissa käytetään vain yhtä persoonallisuutta kartoittavaa tehtävää, vaan useammalla erilaisella tehtävällä informaatiota saadaan tarpeeksi kattavasti ja monesta lähteestä johtopäätöksiä varten. Master Suomella tällaiset kriteerit täyttyvät, minkä ansiosta menetelmiä voi käyttää myös psykologina hyvällä omatunnolla.”

 

Palvelun laatu takaa onnistuneet arvioinnit ja rekrytoinnit

 

Avilalla Master Suomen organisaatio koetaan matalana ja helposti lähestyttävänä.

”Jos kohtaamme jonkin menetelmiin tai tekniseen alustaan liittyvä ongelman tai haluamme sparrausta vaikkapa tulosten tulkinnassa, soittamalla tai viesteillä saamme aina nopeasti palvelua ja mietittyjä vastauksia kysymyksiimme. Meille tulee asiakkaana tunne, että he aidosti ymmärtävät puhumistaan asioista ja haluavat auttaa sekä edistää toimintaamme.

On totta kai myös mukava työskennellä samankokoisen organisaation kanssa. Emme ole itsekään korporaatio, ja sen vuoksi on mukavaa tehdä ketterän kumppanin kanssa yhteistyötä, jossa molemmat arvostavat kumppanuutta yhtä paljon”, Savusalo toteaa.

Sekä Savusalo että Utriainen näkevät Master Suomen ehdottomana vahvuutena laadun yksityiskohtia myöten.

”Työnantajan vaihtaminen on ihmiselle aina iso päätös, joka vaikuttaa paljon myös muuhun elämään. Avilalla on maailman kivoin liiketoimintamalli siinä mielessä, että autamme ihmisiä löytämään uusia uramahdollisuuksia ja ottamaan edistysaskelia työelämässään. Samalla tuemme organisaatioita juuri oikean ammattilaisen palkkaamisessa tarvitsemaansa rooliin.

Soveltuvuusarvioinnilla on tässä kaikessa olennainen merkitys. Laadukkaiden arviointien avulla varmistamme, että työntekijä sopii mahdollisimman hyvin rooliinsa eli aidosti pärjää ja viihtyy siinä. Laatu on meille strateginen valinta, ja sen vuoksi Master Suomi on kumppanimme myös tulevaisuudessa.”

 

Avilan saamia palautteita Master Suomen menetelmillä toteutetuista soveltuvuusarvioinneista

 

”Prosessi auttoi ymmärtämään omia toimintatapoja ja kehityskohteita. Ymmärrys lisäsi myös varmuutta vahvuuksien hyödyntämiseen.”

”Toimivat, nykyaikaiselle alustalle tehdyt testit.”

”Kokonaisuutena laadukas prosessi. Testeissä oli haastetta, jota on löydyttäväkin. Psykologi oli mielestäni asiantunteva ja ystävällinen. Keskustelu sujui mukavasti, ja mielestäni sparrausta oli hyvin keskustelun lomassa.”

”Monipuoliset arvioinnit ja hyvä viestintä koko prosessin ajan.”

” I found the assessments and review of the results particularly helpful for supporting personal development in the future.”

Tarvitsetko apua oikean asenteen ja osaamisen tunnistamisessa?

Varaa tästä kartoituspuhelu! (30min)

Master Suomi Oy

Erottajankatu 9 A
3.krs 00130 Helsinki

+ 358 44 505 1896

info@mastersuomi.fi

TILAA MASTER SUOMEN UUTISKIRJE

Kerran kuussa julkaistavasta uutiskirjeestämme pääset lukemaan rekrytoinnin ja henkilöstön kehittämisen ajankohtaisimmista trendeistä. Lisäksi jaamme uusimmat blogimme sekä tietoa suosituista webinaareistamme!

Subscribe

* indicates required

Master Suomi Oy käyttää tälle lomakkeelle kirjattuja tietoja sähköisen tiedottamisen ja markkinoinnin tarkoituksiin. Vahvista, että saamme olla yhteydessä:

© 2022 Master International A/S
Master and Value People are registered trademark of Master International A/S