{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

”Kaikille on paikkansa” – matkani yrittäjäksi ja Master Suomen toimitusjohtajaksi

Masterilla on Suomessa tänä vuonna 10-vuotisjuhlavuosi. Aika on kiitänyt ihan mieletöntä vauhtia. Kun katsoo taaksepäin, on tapahtunut hurjan paljon ja toisaalta tuntuu, että juurihan minä aloitin. Tästä tekstistä tuli aika pitkä, en halua kuitenkaan karsia sieltä mitään pois. Lue sen verran kuin haluat. :)

Miten minusta tuli Master Suomi Oy:n yrittäjä-toimitusjohtaja?

Mennään ajassa vuoteen 2006: Olin rakentamassa silloisen työnantajani, suorahakuliiketoimintaan erikoistuneen konsulttiyhtiön henkilöarviointiliiketoimintaa ja olin hakemassa arviointimenetelmiä henkilöarviointiprosesseihin. Kilpailutin palveluntarjoajat ja päädyin Masterin MPA-testiin, laadultaan ja lähestymistavaltaan parhaaseen menetelmään. Minuun teki vaikutuksen työpersoonallisuustestin järkevät väittämät, tarkka tulos sekä kyselylomakkeessa ollut ohjeistus arviointiin osallistujalle. Siinä oli 10 kohtaa sisältävä lista asioista, joita arviointiin osallistujaa kehotettiin varmistamaan. Esimerkiksi, että minulle on kerrottu, mihin prosessiin lomakkeen täyttäminen liittyy ja ketkä tulevat tarkastelemaan tietojani. Ja että minulle on kerrottu keneltä voin kysyä lisätietoja niitä halutessani. Mikään muu toimija ei tuonut tällaisia asioita esiin ja sertifioituna henkilöarvioijana arvostin näitä, sillä koin niiden edistävän läpinäkyvää ja arvostavaa henkilöarviointitapaa. 

Kuuden vuoden suorahaku- ja rekrytointikonsulttikokemuksen ja 14 vuoden henkilöarviointityön jälkeen halusin siirtyä edistämään henkilöarviointimenetelmien ammattimaista käyttöä organisaatioissa, joissa haluttiin saada arvioinneista todellista hyötyä liiketoiminnan tukena. Kun minulle 2011 tarjottiin mahdollisuutta ryhtyä Masterin liiketoiminnan vetäjäksi Suomessa, oli helppo vastata kyllä.

 

Mitkä olivat tavoitteeni?

En lähtenyt ”kokeilemaan yrittäjyyttä” tai varovaisesti alkuun ”katsotaan miten käy” -asenteella. Asetin tavoitteeksi Masterin aseman vakiinnuttamisen Suomessa ja sen, että pystyn työllistämään muitakin kuin itseni. Pyysin päämiestämme Tanskassa lisäämään yhteistyösopimukseemme kohdan, jossa sitoudun rekrytoimaan uuden työntekijän kahden vuoden sisällä aloittamisesta. Näin myös tapahtui, kun Ulla Vilkman aloitti Masterilla vuonna 2013. Ulla siirtyi helmikuussa 2020 Timanttia Consultingiin, jossa jatkamme edelleen yhdessä vähän erilaisen liiketoiminnan parissa. Lokakuussa 2019 Masterilla aloitti Annika, Ferrarin lailla toiminnan haltuun ottanut ammattilainen! Vuosi sen jälkeen joulukuussa 2020 mukaan tuli Katariina, digimarkkinoinnin helmemme. Tavoitteemme on olla yksi parhaista palveluntarjoajista alallamme Suomessa asiakastyytyväisyydellä ja tunnettuudella mitattuna. Asiakkailtamme saadun palautteen perusteella olemme hyvää vauhtia lähestymässä ensimmäiseksi  asettamaamme tavoitetta, toista vielä tavoitellaan.

 

Mistä olen ammatillisesti ylpeä?

ACE on ollut menestystarina. Se on Suomen ensimmäinen adaptiivinen ja myös suosituin kognitiivinen kykytesti. Masterin 15 maayhtiöstä eniten ACE-testejä tehdään Suomessa. Olen siitä iloinen ja ylpeä. Muut maayhtiöt kyselevät, miten olemme tämän tehneet. Olen vastannut, että Suomessa on totuttu siihen, että rekrytoinneissa henkilöarviointi kognitiivisine testeineen kuuluu prosessiin. Sitä ei kyseenalaisteta eikä sitä tarvitse selitellä. Kiitos itse ACE-testistä – kuten kaikista muistakin testeistämme – kuuluu pääkonttorin huippuammattilaisille, psykometriikan osaajille ja testien kehittäjille. Samalla olen kuitenkin myös tyytyväinen siitä, että olemme maayhtiönä onnistuneet tarjoamaan asiakkaillemme testien käyttöönoton yhteydessä toimintamallin, joka tuottaa luotettavan tiedon lisäksi arvostavan ja hyvän kokemuksen arviointiin osallistuville henkilöille. 

Olen ylpeä myös siitä, että olen Suomessa edistänyt positiivisen henkilöarviointikokemuksen toteutusta. Tätä tuomme esiin käyttäjäkoulutuksissa sekä itse toteuttamissamme henkilöarvioinneissa kuin myös henkilöarvioinnin sertifikaattia hakevien täydennyskoulutuksissa. Vaikka henkilöarviointiin kuuluu testejä, joita osa arvioitavista jännittää, on tärkeää käydä arvioitavan testituloksia valmentavalla otteella läpi hänen kanssaan. Arvioitava on paljon enemmän kuin pelkkä testitulos.  Henkilön soveltuvuuden tunnistaminen on tärkeää rekrytoivalle organisaatiolle, mutta myös yksilöllinen, työntekijän vahvuuksia huomioiva johtaminen on aivan yhtä tärkeää.   

Olen myös erityisen ylpeä ja iloinen jokaisesta asiakkaastamme! Nautin valtavasti asiakkaiden kanssa käytävistä keskusteluista ja ne auttavat meitä kehittämään omaa palveluamme koko ajan eteenpäin. Asiakkaille löytyy aina aikaa!

 

Mikä minua innostaa työssäni?

Missioni on edistää työnantajien liiketoimintaa auttamalla heitä tunnistamaan heille sopivan potentiaalin ja auttamalla heitä rakentamaan sellaiset Talent Management -käytännöt, joilla yksilöt ja organisaatio menestyvät. Haluan myös opastaa henkilöarviointimenetelmien käyttöä siten, että lähtökohtaisesti jokainen arvioitava tulee kohdelluksi arvokkaana yksilönä. Joskus minulta kysytään, miten henkilöarvioinnissa pitäisi toimia, jotta ei epäonnistu. Olen vastannut, että hyvin toteutetussa henkilöarvioinnissa ei voi epäonnistua. Jos et tullut valituksi, löydät toisen sinulle sopivan paikan vielä jostain muualta. 

Toinen seikka, joka minua innostaa työssäni, on sen monipuolisuus. Yrittäjänä saa ja pääsee tekemään monipuolisesti ja kirjaimellisesti kaikkea. Liiketoimintasuunnitelma, markkinoinnin- ja myynnin suunnitelmat, hinnoittelumekanismit, digimarkkinoinnin salat, sosiaalisen median mekanismit, verkkosivujen editointiohjelmat ja myynnin CRM-järjestelmät liidigeneraattoreineen ovat tulleet tutuksi. Palveluntarjoajien kilpailutus teleoperaattori-, tilitoimisto-, vakuutus- ja pankkipalveluissa, Hansel-kilpailutuskuviot, GDPR-kiemurat, sopimusjuridiikan peruskuviot, kehityskeskustelukäytännöt  jne. jne. jne. Yrittäjyyden alkutaipaleella päätin myös, että oma osaaminen ja ajankäyttö pitää kohdentaa järkevästi. Yllä listatuista alueista en todellakaan tee itse näitä kaikkia, vaan olen käyttänyt ammattilaisten palveluja siinä samalla oppien itse koko ajan lisää. Valmiiksi ei voi yrittäjänä tulla koskaan, mutta paremmaksi voi kehittyä koko ajan.

 

Mikä on asia, jonka haluan itsestäni jakaa julkisesti?

Kirjoitin helmikuussa 2018 sattumalta twiitin, joka sai lähes 10 000 tykkäystä ja 1100 jakoa. 

”Jos törmäät S-Marketissa Lahdessa hyllyttäjään, joka ei vastaa kysymyksiisi, älä moiti häntä. Hän on poikani, 21-v autismikirjon nuori, joka ei puhu. Hän tekee ahkerasti hyllytystyötä ja nauttii siitä. Iso sydän kauppiaalle, joka otit hänet töihin. Kaikille löytyy paikkansa.” 

Tämä oli erityisnuoren äidin sydämestä lähtenyt, eräänä lauantai-iltana näppäilty twiitti, joka lähti elämään odottamattomalla tavalla. Samana iltana olin puolisoni kanssa leffateatterissa, eikä elokuvan katsomisesta tullut mitään, kun twiitin tykkäysten määrä nousi satoihin ja tuhansiin, ja puhelin alkoi piippailla Ilta-Sanomien toimittajaa myöten. Twiitissä kiteytyi oma ajatukseni, johon uskon vakaasti. Kaikille löytyy paikkansa. Joskus – tai useimmiten – siihen tarvitaan muiden apua ja tukea. Ymmärrys ja inhimillisyys työelämässä on arvo, jota tulee vaalia. Yrityksen menestys yhdistyy inhimillisyyteen. Siinäpä se.

Category: Rekrytointi, Kehittäminen, Johtaminen

Päivämäärä: 31.05.2021

Kirsi Laine

Content Writer