{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

Näin onnistut asiakaspalvelun rekrytoinneissa:

Asenne ratkaisee, mutta se ei näy CV:ssä

"Ihan hyvä" palvelu ei riitä hyvän maineen rakentamiseen ja asiakkaan sitouttamiseen, vaan onnistuminen vaatii WOW-kokemuksen. Oikeanlainen asiakaspalveluasenne ei kuitenkaan näy paperilla - valikoimalla CV:n ja hakemuksen perusteella saatat ohittaa sopivimmat hakijat. Uskallatko ottaa riskin? Entä miltä kuulostaisi, jos asiakaspalvelussa menestymisen tärkein tekijä, oikea asenne, voitaisiin Masterin ratkaisulla selvittää 10 minuutissa? Se nimittäin onnistuu.

Esikarsi hakijat nopeammin ja puolueettomasti

Hakemusten käsittely on todella aikaavievää. Masterin laadukkaat, helppokäyttöiset online-testit mahdollistavat nopean esivalinnan tutkitusti relevantein perustein ja kognitiiviset vinoumat minimoiden. Ja mikä parasta: olemalla nopea ja puolueeton palvelet myös hakijaa sekä mahdollistat hyvän hakijakokemuksen!

Keskity olennaiseen eli henkilökohtaiseen haastatteluun

Hyvä hakijakokemus syntyy henkilökohtaisuudesta, joten keskitä resurssit juuri kyseiseen tehtävään sopivien henkilöiden haastatteluun. Masterin selkeät raportit ja haastatteluopas nopeuttavat haastatteluun valmistautumista ja mahdollistavat perusteellisen, valinnan kannalta olennaisen tiedon hankkimisen.

Vaali laatua - säästät samalla rahaa

Rekrytoinnissa resurssit ovat aina kortilla. Automatisoi rekrytoinnin esivalinta ja anna järjestelmän tehdä raskain, aikaavievin työ - jotta sinä ja sopiva hakija voitte kohdata rauhassa kasvotusten! Masterin online-testit alentavat mitattavasti rekrytoinnin kustannuksia, parantavat prosessin ja valinnan laatua sekä lisäävät hakijatyytyväisyyttä.

Case Teerenpeli: Automatisoitu esivalinta

Teerenpeli hyödynti kolme vuotta sitten hakemusten esikarsintavaiheessa henkilöarviointimenetelmiä asiakaspalvelualalla vaaditun asenteen ja kognitiivisen kyvykkyyden selvittämiseksi - kumpikaan näistä kun ei näy CV:ssä ja hakemuksessa, joita tehtävään saapui lähemmäs 100. Lopputulos yllätti positiivisesti niin työnantajan kuin valitun kandidaatinkin.

...tai ota suoraan yhteyttä Masterin asiantuntijaan!