{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

Organisaation diversiteetti - näin edistät vastuullisempaa rekrytointia

Tehtävänkuvan määrittely

Yksi yleisimpiä syitä rekrytoinnin epäonnistumiseen on puutteellinen tehtäväkuvan määrittely ennen prosessin aloittamista. Master tarjoaa käyttöösi menetelmät tarkan tehtävänkuvan määrittelemiseksi juuri sinun organisaatiossasi ja toimialalla. Helppokäyttöisten työkalujen avulla saat helpommin myös kiireisen esimiehen osallistumaan!

Työpaikkailmoitus - sanoilla on merkitystä

Tiesitkö, että jo sukupuolittuneet sanavalinnat hakemuksessa houkuttelevat / karkoittavat esimerkiksi naishakijoita, samoin "vaatimuslistat" (mitä pidempi, sitä vähemmän naisia hakee työpaikkaa). Kiinnitä siis huomiota työpaikkailmoituksen sanavalintoihin ja kieleen ennen sen julkaisemista.

Anonyymi esikarsinta tukee puolueettomuutta

Anonymiteetti on hyvä tapa lisätä esikarsinnan puolueettomuutta, kunhan muistaa, että se ei yksin riitä. Hyödyntämällä anonyymiteettiä JA moderneja online-arviointitestejä, pystymme tunnistamaan luotettavasti ja tasapuolisesti tehtävään ja organisaatioon sopivimmat hakijat ja minimoimaan kognitiivisten vinoumia (joita meillä kaikilla on).

Testaa luotettavasti ja anna raportti heti

Luotettava ja laadukas online-arviointi on paikkariippumaton ja paras tapa arvioida puolueettomasti hakijoiden sopivuutta tehtävään ja organisaatioon. Käytä siis työpersoonallisuus- ja kognitiivista kykytestiä, mutta anna hakijan ladata heti omat tuloksensa - rakennat luottamusta ja vähennät mahdollista arviointiinkeskusteluun liittyvää jännitystä.

Tarjoa parempaa henkilöarviointikokemusta

Henkilöarviointi on osa laadukasta rekrytointiprosessia, mutta sen voidaan toteuttaa eri tavoin. Masterin arvostava, jopa valmentava arviointitapa saa kiitosta niin asiakkailta kuin kandidaateiltakin. Reflektoivat kysymykset auttavat oppimaan itsestään ja - jos valinta ei osu kohdalle - hyödyntämään tietoa myös jatkossa. Luo siis hakijalle arvoa!

Henkilöarviointi tukee parempaa johtamista

Rekrytointi aloittaa työntekijäpolun, joten ota hankitusta tiedosta kaikki irti. Hyödynnä siis henkilöarvioinnin tuottama tieto uuden työntekijän perehdytyksen tukena: tarvitseeko hänelle asettaa välideadlineja? Entä paljon tarvitseeko hän paljon tukea alkuun vai pitääkö olla valmis tarjoamaan vaativampia tehtäviä, jos haastetta ei ole tarpeeksi?

Kouluta vastuullisuuteen

Koska valintoja tekevät ihmiset, teknologia ei yksin riitä tekemään rekrytoinnista puolueetonta ja vastuullista. Varsinkin esihenkilöiden kouluttaminen omien vinoumien tunnistamiseen on tärkeä osa vastuullista rekrytointia. Master tarjoaa koulutusta kognitiivisten vinoumien tunnistamiseen rekrytoinnin eri vaiheissa - ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Tietosuoja - yritys on rekisterinpitäjä

Hakijan henkilötiedot ja varsinkin henkilöarvioinnin tulokset ovat jo lakisääteisesti luottamuksellista tietoa, joiden oikeanlaisesta käsittelystä vastaa henkilötietojen käsittelijä (rekrytoiva yritys). Masterin järjestelmällä on korkein GDPR ISAE Type II -varmennuslausunto ja henkiklötiedot säilytetään EU-alueella - your data is safe with us!

Blogi: Uusi vuosi ja anonyymin rekrytoinnin aika?

Vastuullisen rekrytoinnin näkökulmasta anonyymi rekrytointi on askel oikeaan suuntaan. Yksistään se kuitenkin vie ojasta allikkoon - puolueeton erikarsinta nimittäin vaatii muutakin.

Blogi: Työyhteisön diversiteetti - utopia vai lyömätön kavustrategia?

Diversiteetistä tiedetään jo nyt useiden tutkimusten seurauksena olevan pelkkää hyötyä yrityksille, mutta miksi se ei näy käytännössä? Lue, mikä tekee diversiteetin lisäämisesti yrityksissä vaikeaa.

Haluatko keskustella lisää vastuullisen rekrytoinnin kehittämisestä?