Arviointiin valmistautuminen

Hyvä valmistautuminen on tärkeää hyvän lopputuloksen kannalta. Tällä sivulla jaamme arviointiin osallistujien hyödyllisiksi kokemia vinkkejä.

VALMISTAUDU
Lue nämä ohjeet ja arviointisivustolla annetut ohjeet huolellisesti. Harjoittele arvioinnin tehtäviä ja tutustu kyselylomakkeessa annettuihin esimerkkeihin.

MIKÄ ON ARVIOINNIN TARKOITUS?
Jos olet jo saanut kutsun testiin, sinulla on tai sinulla pitäisi olla tieto arvioinnin tarkoituksesta. Jos et tiedä sitä tai olet epävarma, lue vielä sinulle lähetetyt tiedotteet. Jos näistä ei löydy tietoa arvioinnin tarkoituksesta, ota yhteys henkilöön, jonka kanssa olet sopinut arvioinnista ennen kuin teet testejä. Voit kysyä esimerkiksi seuraavia asioita:

Mitä arvioinnin avulla on tarkoitus mitata ja miksi arviointia halutaan hyödyntää kyseisessä tilanteessa? Kuinka kauan arviointiin kuluu aikaa? Missä muodossa palaute arvioinnista annetaan?

ONLINE-TESTIT
Varmista, että sinulla on rauhallinen paikka, jossa voit keskittyä testien tekemiseen häiriöttä. Jos muita ihmisiä on lähettyvillä, varmista, että he antavat sinun keskittyä rauhassa tehtäviin. Koeta välttää muiden laitteiden, sähköpostinotifikaatioiden tms. aiheuttamaa keskeytystä laittamalla ne pois päältä.

JÄNNITYKSEN HALLITSEMINEN
Jos arviointitilanne jännittää sinua, mieti positiivisia näkökulmia. Ihmiset, jotka jännittävät testejä, valmistautuvat yleensä huolellisemmin tärkeisiin tilanteisiin - mukaan lukien arviointitilanteet. Tämä auttaa tekemään parhaansa testitilanteessa. Varmista myös, ettei valmistautumisen puute johda alisuoriutumiseen.

Et ole ainoa, joka jännittää tai kokee epävarmuutta arviointitilanteessa. Jännittäminen on melko yleistä ja jopa tavallista. Jos et vielä ole keskustellut jännittämisestä muiden kanssa, kannattaa kertoa tuntemuksistaan jollekin toiselle. Useimpia auttaa se, että he kuulevat muiden vastaavista kokemuksista ja ajattelutavoista testitilanteissa.

Tee tilanteesta vakaa: Suunnittele päivän aikataulu sen päivän osalta, kun aiot tehdä testit. Voi olla hyvä idea varata jotain käytännönläheistä tekemistä, mikä pitää ajatukset poissa testeistä, mutta älä tee päivän aikataulusta liian tiivistä, mikä saattaa puolestaan lisätä kuormitusta. Varmista myös, että saat nukuttua riittävästi testien tekemistä edeltävänä yönä.

Hyödynnä rentoutustekniikoita: Netissä on saatavilla lukuisia rentoutustekniikoita, jotka voivat auttaa vähentämään hermostuneisuutta. Useimmat niistä tarjoavat yksinkertaisia tekniikoita, esimerkiksi erilaisia hengitysharjoituksia, joita voi käyttää useimmissa tilanteissa helposti itsensä rauhoittamiseen. Fyysinen harjoittelu on usein myös hyvä tapa pitää ajatukset pois testeistä ja se vaikuttaa positiivisesti unen laatuun.

Master Suomi Oy

Erottajankatu 9 A
3.krs 00130 Helsinki

+ 358 44 505 1896

info@mastersuomi.fi

TILAA MASTER SUOMEN UUTISKIRJE

Kerran kuussa julkaistavasta uutiskirjeestämme pääset lukemaan rekrytoinnin ja henkilöstön kehittämisen ajankohtaisimmista trendeistä. Lisäksi jaamme uusimmat blogimme sekä tietoa suosituista webinaareistamme!

Subscribe

* indicates required

Master Suomi Oy käyttää tälle lomakkeelle kirjattuja tietoja sähköisen tiedottamisen ja markkinoinnin tarkoituksiin. Vahvista, että saamme olla yhteydessä:

© 2022 Master International A/S
Master and Value People are registered trademark of Master International A/S