Miksi minua pyydetään osallistumaan arviointiin?

Olet ehkä kuullut sanonnan, että ihmiset palkataan heidän pätevyytensä perusteella, mutta erotetaan tehtävistään heidän persoonallisuutensa vuoksi. Se, miten ihmiset työskentelevät, tekevät yhteistyötä ja kehittyvät osana organisaatiota on tärkeää, mutta nämä jäävät usein huomiotta.

Arvioinnit voivat tuoda esille tällaisia tekijöitä ja lisätä tietoisuutta henkilökohtaisista vahvuuksista ja kompastuskivistä. Tämä hyödyttää sekä sinua että työnantajaa.

 

MIKÄ ON ARVIOINNIN TARKOITUS?

Hyvin rakennetut psykologiset testit tuottavat objektiivista tietoa yksilöstä tai ryhmästä haastavammin mitattavissa asioissa. Testejä voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin. Yleisimpiä niistä ovat:

Persoonallisuus: Persoonallisuuskyselyt korostavat yleensä henkilökohtaisia mieltymyksiä eri näkökulmista, kuten keskittyykö henkilö enemmän tai vähemmän yksityiskohtiin, haluaako työskennellä yksin vai muiden kanssa jne. Tällaisten kyselyiden tuloksia voidaan käyttää rekrytoinnissa tai henkilökohtaisessa kehityksessä.

Kyvykkyys: Tämän tyyppiset testit keskittyvät erityisesti yksilön oppimis- ja ongelmanratkaisupotentiaaliin - kykyyn ajatella loogisesti ja analyyttisesti. Nämä testit korostavat henkilön kykyä ymmärtää työhön liittyvää monimutkaisuutta. Tämä on tärkeää päätöksenteossa ja moniin tekijöihin vaikuttavien tilanteiden käsittelyssä.

Arviointikokonaisuudet: Nämä saattavat sisältää jomman kumman tai molemmat edellä mainituista yhdistettynä haastatteluihin ja/tai ryhmäharjoituksiin, joissa yksittäisiä henkilöitä arvioidaan työssä vaadittavien osaamisten ja kompetenssien perusteella.

Master Suomi Oy

Erottajankatu 9 A
3.krs 00130 Helsinki

+ 358 44 505 1896

info@mastersuomi.fi

TILAA MASTER SUOMEN UUTISKIRJE

Kerran kuussa julkaistavasta uutiskirjeestämme pääset lukemaan rekrytoinnin ja henkilöstön kehittämisen ajankohtaisimmista trendeistä. Lisäksi jaamme uusimmat blogimme sekä tietoa suosituista webinaareistamme!

Subscribe

* indicates required

Master Suomi Oy käyttää tälle lomakkeelle kirjattuja tietoja sähköisen tiedottamisen ja markkinoinnin tarkoituksiin. Vahvista, että saamme olla yhteydessä:

© 2022 Master International A/S
Master and Value People are registered trademark of Master International A/S