Testien oikeudenmukaisuus ja erityistarpeet

Psykologiset arvioinnit voivat oikein käytettyinä tuottaa sekä päteviä että objektiivisia tuloksia ihmisten palkkaamiseen ja kehittämiseen. Jotta tämä toteutuisi, käytettävien testien on oltava kehitetty tieteelliseltä pohjalta ja huomiota tulisi kiinnittää siihen, kuka testejä käyttää ja mihin tarkoitukseen niitä käytetään.

OIKEUDENMUKAISUUDESTA
Oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti kaikkia arvioitavia kohtelevien arviointimenetelmien kehittäminen on vaativaa. Arvioinnissa olevien kysymysten ja asteikkojen ei tule olla tahattomasti vinoutuneita tiettyihin sukupuoliin, ikäryhmiin jne. Lisäksi normeja on jatkuvasti päivitettävä. Tämä on osa työtä, joka tapahtuu "kulissien takana" Masterilla.

Lisäksi Master panostaa vahvasti testien käyttäjien koulutukseen. Kokemuksemme mukaan tämä heijastuu positiivisena testikokemuksena myös arvioitavien osalta.

Esimerkiksi Masterin ratkaisuja käytettäessä sinulla on aina oikeus saada raportti testituloksestasi, ja sinulla on oikeus tietää sertifioidun käyttäjän nimi, johon voit olla yhteydessä halutessasi, mikäli sinulla on kysyttävää arvioinnista.

Jos olet huolissasi sinun tai muiden oikeudenmukaisesta kohtelusta Masterin arviointien tai arviointiprosessin yhteydessä, ota yhteyttä paikalliseen Masterin edustajaan, Suomessa Master Suomi Oy, email info(a)mastersuomi.fi.

ERITYISTARPEET
Jos sinulla on vamma, joka saattaa vaikuttaa arviointisi toteutukseen, kannattaa tämä ottaa puheeksi työnantajan kanssa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Testintarjoajana Master on sitoutunut kohtelemaan tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti jokaista, joka käyttää ratkaisujamme.

Jos sinut on kutsuttu osallistumaan arviointiin ja sinulla on vamma, joka saattaa vaikuttaa suoritukseesi mainituissa tehtävissä, keskustele asiasta työnantajan kanssa ennen testien tekemistä.

Esimerkiksi, jos sinulla on todettu lukivaikeus, sinulle olisi hyvä antaa Masterin loogisen päättelykyvyn testistä ei-kielellinen versio.

Jos sinulla on erityisvaatimuksia, on myös suositeltavaa ilmoittaa tästä etukäteen. Työnantaja saattaa silloin pystyä tekemään sopivia, kohtuullisia muutoksia auttaakseen sinua osoittamaan osaamisesi. Jos et kerro näistä ennen arvioinnin toteutusta, on todennäköistä, että työnantajan mahdollisuudet tehdä muutoksia ja mukautuksia ovat rajallisemmat.

Master Suomi Oy

Erottajankatu 9 A
3.krs 00130 Helsinki

+ 358 44 505 1896

info@mastersuomi.fi

TILAA MASTER SUOMEN UUTISKIRJE

Kerran kuussa julkaistavasta uutiskirjeestämme pääset lukemaan rekrytoinnin ja henkilöstön kehittämisen ajankohtaisimmista trendeistä. Lisäksi jaamme uusimmat blogimme sekä tietoa suosituista webinaareistamme!

Subscribe

* indicates required

Master Suomi Oy käyttää tälle lomakkeelle kirjattuja tietoja sähköisen tiedottamisen ja markkinoinnin tarkoituksiin. Vahvista, että saamme olla yhteydessä:

© 2022 Master International A/S
Master and Value People are registered trademark of Master International A/S